Rakastan värejä! Olen luova ja luovuuden maailma on oman maailman eli sielun maiseman estetiikkaa. Se on loputon pulppuava maailma, joka pursuaa tuotteissani kuvina ja väriloistona. Minnamaailma on luonnonläheinen. Luonto ja metsä inspiroi, sehän on täynnä kauniita värejä. Kasvi, puut ja eläin aiheet, pohjoisen mystiikka, metsäläisyys, kansanperinne ja skandinaavisen selkeä ja itämaisen runsaskuvioinen se on sielun maisemani estetiikkaa. Rakastan luovaa työtäni yrittäjänä, saan tehdä sitä mitä olen aina tehnyt ja jota rakastan. Yrittäjänä en ole kaikkein järjestelmällisin tai tehokkain. Koen olevani enemmänkin taiteilija joka innostuu ja ahertaa uusien ideiden riivaamana. Tekemisen ilo ja Minnamainen kädenjälki toivottavasti myös näkyy tuotteissani. Talven pimeys, kevään harmaus tai kesän vesisade, ei tunnu synkältä ja ankealta kun pukeutuu väreihin. Haluaisin että ihmiset pukeutuisivat värikkäämmin.

Mallistoni on iloista, erikoista, värikästä ja lämmintä ihanille naisille, joiden ei tarvitse olla pitkiä ja laihoja. vaatteita jotka valmistan villakankaasta, pellavasta ja puuvillasta. Tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi takit, tunikat, mekot, liivit, hatut, laukut ja huivit. Haluan tehdä vaatteita arkeen ja juhlaan jotka väreillä ja kuvioilla saavat ihmiset hyvälle tuulelle.  Ei trendimallisto vaan vaihtoehto suurille vaatemerkeille, käsin tehty ja lähellä tuotettu. Kankaat käytetään tarkoin ja hukkamateriaaleista olen kehitellyt monta erilaista tuotetta. Pursuaa ideoita ja tekemisen iloa varsinkin syksyllä, loihdin värikkäitä luomuksia maalaten luontoaiheisia kuvioita suoraan mekkoihin, joskus kesän muistot, kukkivan puutarhan, joskus mystisen metsän puut ja sen eläimet. Luonto on parhaimmillaan syksyllä, kun se hehkuu oranssin, punaisen ja keltaisen eri sävyissä. 

Minulle on tärkeää että tuotteeni tehdään Suomessa. Ateljee sijaitsee Kuopion Kurkimäessä. Siellä tehdään kaikki tuotteet alusta loppuun asti. Minun lisäksi siellä työskentelee Vuokko Komulainen, hän on ollut minulla töissä syyskuusta 2010. Olen ylpeä siitä että olen pystynyt työllistämään ainakin yhden kokopäiväisen työntekijän.

Myymälä löytyy Kuopion Kauppahallista. Siellä minun omien tuotteiden lisäksi on useiden eri käsityöläisten upeita tuotteita. Minä en ole aina itse myymälässä, toisinaan siellä on pirteä Minna Merivalo palvelemassa teitä.

Koulutukseltani olen AMK-muotoilija. Valmistuin 2002 Kuopion Muotoiluakatemiasta erityistekniikoiden linjalta huovutuksen ja neuletekniikoiden ammattilaiseksi. Sitä ennen opiskelin kuvataidetta, taidekäsitöitä, keramiikkaa ja kudontaa, seikkailu liikunta-ja kasvatusta ja olen myös silkkipainaja. Ensimmäiset hatut tein noin 18 vuotta sitten ensin tyttärelle sitten naapurin lapsille, sitten itselle ja naapurin äideille. Toiminimen perustin syksyllä 2004 ja Minna Suuronen Oy:ksi se vaihtui kesällä 2013.


Palkinnot ja apurahat:

– Vuoden taitaja 2010 Kuopion seudun ja Ylä-Savon alueella, myönnetty esimerkillisestä käsityöyrittäjyydestä.
– Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto vuoden työskentelyapuraha vaatemalliston suunnittelutyöhön 2010.
– Pohjois-Savon taidetoimikunnan työskentelyapuraha uuden vaatemalliston lanseeraukseen ja näytökseen Sotkulla 2011.
– Vuoden Yksinyrittäjä 2014. Savon yrittäjien tunnustus menestyksellisestä toiminnasta yksinyrittäjänä. 
-Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön apuraha joulukuussa 2017.